Intakegesprek
Na je aanmelding plan ik een intakegesprek met je (dit kan ook telefonisch). De intake is bedoeld om een beeld van jouw uitdagingen en behoeftes te krijgen en om vragen te beantwoorden. Ik vind het bovendien belangrijk om verwachtingen helder te maken en het doel van de oertocht kort toe te lichten.
Welke Oertocht past bij jou?
Je maakt een zelfrapportage test om jouw psychologische flexibiliteit (FIT-60) in kaart te brengen en optioneel kun je een vragenlijst invullen om jouw Type te bepalen (Life Type). Mede op basis daarvan bepaal ik welke Oertocht het meest geschikt is voor je en ben ik in staat om je beter maatwerk aan te bieden.
Informatie over de tocht
Voordat we echt op Oertocht gaan, ontvang je specifieke informatie over de tocht zelf en algemene informatie over wat je kunt verwachten.
Mijn begeleiding
Het liefst werk ik in de buitenlucht op mooie locaties in de natuur. Ik gebruik mijn kennis en jarenlange ervaring op het gebied van (sport)psychologie en mentale training.
Mijn no-nonsense aanpak is vaak non-conformistisch en ik streef altijd naar maatwerk. Zo help ik je om te werken aan duurzame verbeteringen op gebied van welzijn en prestatie.
Lef, geduld en doorzettingsvermogen is belangrijk, maar natuurlijk help ik je ook om op koers te blijven of juist je koers te wijzigen. Ik geef je inzicht in je persoonlijke profiel en reik je tools en technieken aan om jouw eigen koers te kunnen varen.
Gedragstherapie
Als basis maak ik gebruik van de kennis uit ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Dit is een vorm van gedragstherapie, die verschillende technieken met elkaar combineert. Het doel: meer psychologische flexibiliteit.
Ik laat je graag ervaren wat dat is en hoe je dat zelf kunt sturen. Ik noem dit ook wel je Oerkompas. Je leert beter omgaan met de grillen van het leven en je zult sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn.
De fases van een Oertocht:
1. Bewustwording (zelfrapportage en analyse profiel, FIT-60 en Life Type).
2. Reflectie (wel/niet functioneel gedrag, hoe gebruik jij je kompas?).
3. Koers wijzigen (tools en technieken hoe je meer volgens je Oerkompas kunt leven).
Spreekt deze aanpak je aan? Ben je aan verandering toe en bereid om daaraan te willen werken? In neem je graag mee op pad! Mail me gerust voor meer informatie naar info@oertocht.nl