IMG_3145

“Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave the trail.”  Ralph Waldo Emerson

We hebben er allemaal wel eens in meer of mindere mate mee te maken, het gevoel dat je wat stuurloos rondslingert in je leven. Iets wringt, maar wat? Ook het bereiken van de doelen die jij jezelf stelt gaat niet altijd zonder slag of stoot. In sommige gevallen zou je misschien wel wat mentaal weerbaarder willen zijn. Of überhaupt een andere koers willen ‘varen’, maar hoe? 

Tijdens een Oertocht (letterlijk een oversteek in het Fries) kan ik je helpen om psychologisch flexibeler te worden en je begeleiden bij het maken van keuzes passend bij wie je bent en waar je voor staat. Je waarden en drijfveren zijn daarbij leidend. Lig je op koers? Ben je tevreden? Of heb je een koerswijziging nodig?  

Wat kan ik je bieden

Een Oertocht kun je zien als een avontuurlijke sessie in de natuur, waarbij je 1 op 1 wordt gecoacht. Zie het als een kick-off voor een nieuwe aanpak of verdieping in je leven. Ik ga een dagdeel of langer met jou op pad, waarbij we de tijd nemen om jouw hulpvraag in kaart te brengen. Ik ga met jou op zoek naar een manier om dichtbij jezelf te blijven en de doelen of wensen die je nastreeft haalbaar en uitdagend te maken.

Om aan te sluiten bij jouw hulpvraag zal ik maatwerk bieden en ingaan op specifieke thema’s zoals koers bepalen, nieuwe levensfase, grenzen stellen en aftasten, acceptatie en functioneel coping gedrag. 

Tijdens een Oertocht ga je aan de slag met een aantal mentale en praktische vaardigheden (tools en skills):

  • Wat is leven volgens het oerkompas?
  • Wat zijn je waarden en drijfveren?
  • Introductie van een aantal oerskills.

Introductie van ACT 

Als basis maak ik gebruik van de kennis uit ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Dit is een vorm van gedragstherapie, die verschillende technieken met elkaar combineert. Het doel: meer psychologische flexibiliteit. Tijdens een Oertocht laat ik je ervaren wat dat precies is en hoe je dat zelf kunt sturen. Het doel is om beter te leren omgaan met de grillen van het leven. Ik reik je tools aan om bewustere keuzes te maken om uiteindelijk dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. 

De fases van een Oertocht

1. Bewustwording (zelfrapportage en analyse profiel FIT-60)

2. Reflectie (wel/niet functioneel gedrag)

3. Koers bepalen (tools en technieken hoe je meer volgens je oerkompas kunt leven)

Ik gebruik mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan als avonturier en SPORTPSYCHOLOOG VSPN® om samen met jou deze fases te onderzoeken. 

Voor wie

De Oertocht is voor iedereen die open staat en behoefte heeft aan een gerichte eigen koers in zijn/haar leven. Ben je nieuwsgierig of je de juiste koers aan het varen bent? Ben je op zoek naar een nieuwe koers? Wil je flexibeler in het leven staan? Ben je aan het herstellen na een intensieve periode in je leven of moet je je leven anders inrichten als gevolg van een setback of ongeluk? Of wil je even sparren met een buitenstaander? Iedere Oertocht is persoonlijk, het is wat jij wilt en waar jij behoefte aan hebt!

Programma

Wees voorbereid op een programma buiten in de bossen, op de hei van de Hoge Veluwe. Het startpunt van de tocht zal zijn in Otterlo bij natuurgebied de Zanding naast de Wever Lodge (www.weverlodge.nl). Je kunt ook kiezen voor de optie van een 2-daagse Oertocht. Dan begin je einde van de dag met het eerste gedeelte en kun je de volgende ochtend het vervolg krijgen. Dit is zeker aan te bevelen voor diegenen die meer rust in het programma willen inbouwen. Optioneel kan dan bij de Wever Lodge een overnachting worden geboekt.

Tijdens een Oertocht van ongeveer drie uur gaan we aan de slag met een aantal mentale en praktische vaardigheden (tools en skills). Afhankelijk van jouw wensen kan dit dus op elk moment van de dag starten.

Voor aanvang van de tocht heb je een intake met mij, dit kan telefonisch. Online vul je een vragenlijst in ( FIT-60) en stuur je voor aanvang van de tocht retour. Mede op basis daarvan wordt het programma ontworpen wat het meest geschikt is voor jou.

Locatie

Het bos en de heide op de hoge Veluwe. Startpunt Wever Lodge bij natuurgebied de Zanding in Otterlo.

Praktisch Oertocht 

Datum: in overleg

Duur: 1 dagdeel (kan worden uitgesmeerd over 2 dagen)

Prijs: 250,- euro (incl. koffie/thee en lunch)

Op maat: Heb je behoefte aan een reeks Oertochten? Dit is mogelijk! In principe staat elke Oertocht op zichzelf, maar er kan ook een traject worden aangeboden (2 of meer, aansluitend of verspreid over een langere periode). En als je wat verder weg wilt op avontuur, kun je de Oostenrijkse bergen variant bespreken (zomer en winter editie). Wees welkom voor een vrijblijvende intake.

Heb je interesse om mee te gaan op een Oertocht? Een dag of langer de natuur in? Stuur dan een mail naar info@oertocht.nl.