An op cliffs

“Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave the trail.”  Ralph Waldo Emerson

We hebben er allemaal wel eens in meer of mindere mate mee te maken, het gevoel dat je wat stuurloos rondslingert in je leven. Iets wringt, maar wat? Ook het bereiken van de doelen die jij jezelf stelt gaat niet altijd zonder slag of stoot. In sommige gevallen zou je misschien wel wat mentaal weerbaarder willen zijn. Of überhaupt een andere koers willen ‘varen’, maar hoe? 

Tijdens een Oertocht (letterlijk een oversteek in het Fries) kan ik (Coach/Psycholoog Anneke Goslings) je helpen om psychologisch flexibeler te worden en je begeleiden bij het maken van keuzes passend bij wie je bent en waar je voor staat. Je waarden en drijfveren zijn daarbij leidend. Lig je op koers? Ben je tevreden? Of heb je een koerswijziging nodig?  

Wat kan ik je bieden

Een Oertocht kun je zien als een avontuurlijke sessie in de natuur, waarbij je 1 op 1 wordt gecoacht. De tochten variëren in tijd, frequentie en actie. 

Ik ga met jou op zoek naar een manier om dichtbij jezelf te blijven en de doelen of wensen die je nastreeft haalbaar en uitdagend te maken. 

Om aan te sluiten bij jouw hulpvraag zal ik maatwerk bieden en ingaan op specifieke thema’s zoals koers bepalen, nieuwe levensfase, grenzen stellen en aftasten, acceptatie en functioneel coping gedrag. 

Tijdens een Oertocht ga je aan de slag met een aantal mentale en praktische vaardigheden (tools en skills):

 • Wat is leven volgens het oerkompas? Introductie mentale trainingstechnieken.
 • Wat zijn je waarden en drijfveren? Reflecteren (voorkeursstijlen).
 • Introductie van een aantal oerskills (zoals vuur maken en bushcraft).

Introductie van ACT 

Als basis maak ik gebruik van de kennis uit ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Dit is een nieuwe vorm van gedragstherapie, die verschillende technieken met elkaar combineert. Het doel: meer psychologische flexibiliteit. Tijdens een Oertocht laat ik je ervaren wat dat precies is en hoe je dat zelf kunt sturen. Het doel is om beter te leren omgaan met de grillen van het leven. Ik reik je tools aan om bewustere keuzes te maken om uiteindelijk dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. 

De fases van een Oertocht

1. Bewustwording (zelfrapportage en analyse profiel FIT-60)

2. Reflectie (wel/niet functioneel gedrag)

3. Koers bepalen (tools en technieken hoe je meer volgens je oerkompas kunt leven)

Ik gebruik mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan als avonturier en SPORTPSYCHOLOOG VSPN® om samen met jou deze fases te onderzoeken. 

Je hebt de keuze tussen een introductie Oertocht en/of meerdaagse Oertocht (3 of meer tochten gespreid over een bepaalde periode).

Voor wie

De Oertocht is voor iedereen die open staat en behoefte heeft aan een gerichte eigen koers in zijn/haar leven. Ben je nieuwsgierig of je de juiste koers aan het varen bent? Ben je op zoek naar een nieuwe koers? Wil je flexibeler in het leven staan?

Wees voorbereid op een actief programma buiten in de bossen, op de hei of in de bergen.

Voor aanvang van de tocht heb je een intake met mij. Mede op basis daarvan wordt het programma ontworpen wat het meest geschikt is voor jou.

Programma

Introductie Oertocht

Tijdens een Oertocht van drie uur gaan we aan de slag met een aantal mentale en praktische vaardigheden (tools en skills):

 • Wat is leven volgens het oerkompas?
 • Zintuiglijke waarneming en bewustwording ervaren en praktisch toepassen
 • Kennismaking met een oerskill (o.a. vuur maken, hout bewerken en bushcraft)
 • De tocht wordt per voet of fiets ondernomen

Meerdaagse Oertocht

Tijdens drie Oertochten van drie uur per tocht gaan we aan de slag met een aantal mentale en praktische vaardigheden (tools en skills):

 • Wat is leven volgens het oerkompas?
 • Assessment Psychologische Flexibiliteit
 • Zintuiglijke waarneming en bewustwording ervaren en praktisch toepassen
 • Introductie aandachtstraining
 • Kennismaking met meerdere oerskills (o.a. vuur maken, hout bewerken, buiten koken en bushcraft)
 • De tocht wordt per voet, fiets of met de camper ondernomen

Locatie

Het bos en de heide op de hoge Veluwe (Otterlo), de Utrechtse Heuvelrug (Zeist/Woudenberg) en de bergen in Oost Tirol (Kals am Großglockner).

Kosten Oertocht 

Introductie Oertocht

Datum: in overleg

Duur: 3 uur

Prijs: 250,- euro (incl. biologische lunch)

Meerdaagse Oertocht

Datum: in overleg

Duur: 3 x 3 uur 

Prijs: 650,- euro (incl. biologische lunch)

Op maat: Heb je behoefte aan een Oertocht op maat naar jouw wensen of een Oertocht naar de bergen? Dit is mogelijk! Wees welkom voor een vrijblijvende intake.

Heb je interesse om mee te gaan op een Oertocht? Een dag of langer de natuur in? Stuur dan een mail naar info@oertocht.nl.